Get Adobe Flash player

Φωτογραφίες 2018

ursatrail logo 2018

Βίντεο με στιγμιότυπα από τον Ursa Trail 2018

videos

logo vall del congost 2018 web 1

Ο καιρός στο Μέτσοβο

ursatrail logo circle

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη χρονιά στο Μέτσοβο την Κυριακή 28 Μαΐου οι αγώνες «Ursa Trail-Στα χνάρια της αρκούδας».

Στους δύο αγώνες έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 1100 αθλητές.
Σπουδαίοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος μας τίμησαν με την παρουσία τους και αγωνί-στηκαν σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Στα 40χλμ στην κατηγορία Ανδρών οι τρεις πρώτες θέσεις είχαν διεθνή χρώματα. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Karl Egloff με 3:46΄:45’’, στη δεύτερη θέση o Gerrard Morales με 3:52΄:37΄΄και τρίτος ο περσινός νικητής και πολύ γνωστός στο ελληνικό κοινό Jessed Hernandez με 3:54΄:01΄΄. Στις επόμενες θέσεις 4ος ο Χάρης Καλαμπούκας με 3:58΄:59΄΄ βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ κατά 8 λεπτά, 5ος ο Jancek Bokoc με 4:00΄:01΄΄ τρέχοντας για πρώτη φορά στο 40άρι έδειξε τις μεγάλες του δυνατότητες και την εξάδα έκλεισε ο πολύ έμπειρος Χρήστος Μαυρίκιος με 4:12΄:35΄΄.
Αξίζει να αναφερθούμε στην επίδοση του Karl Egloff ο οποίος σε όλη την διάρκεια του αγώ-να ήταν άνετος, στους σταθμούς πολύ διαδραστικός ανεβάζοντας με τις χορευτικές του φι-γούρες την διάθεση κοινού και εθελοντών και στο τέλος αγνόησε την κατάρριψη του ρεκόρ προτιμώντας να μοιραστεί τις στιγμές ενός πιο χαλαρού τερματισμού με την οικογένειά του.
Στην κατηγορία Γυναικών η Αδριάνα Βασιλάτου κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 5:05΄, 2η η Manuela Vilaseca 5:15΄και 3η η Lora Repchenko με χρόνο 5:23΄.
Στον αγώνα των 20χλμ. πρώτος ο Γιώργος Διαλεκτός που με χρόνο 1:37΄:09΄΄ κατέρριψε το περσινό ρεκόρ διαδρομής του Jancek Bokoc, 2ος ο Δημήτρης Σελέτης με 1:37΄:50΄΄ και 3ος ο Βαγγέλης Νούλας με 1:38΄:18΄΄.
Στις γυναίκες η Julia Gainariu με επίδοση 1:52΄:39΄΄ συνέτριψε κατά 16 λεπτά τον περσινό χρόνο, 2η η Ιωάννα Μπαράτσα με χρόνο 2:13΄:22΄΄ και τρίτη η Μαρία Αποστόλου με 2:13΄:58΄΄.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους α-θλητές που συμμετείχαν παρά τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής καθώς κι ομάδες εθελοντών από Ιωάννινα (Παγουρίστας), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ Ιωαννίνων, ομάδα εθελοντών από τον αγώνα Orliakas Race που ενίσχυσε τον 6ο σταθμό, φίλους από διάφορες περιοχές που βοήθησαν τόσο κατά τη διάρ-κεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Ιδιαίτερη γενναιότητα επέδειξαν εθελοντές από την Κέρκυρα και τον αγώνα Κάσσιος Δίας που με την παρουσία τους στο πιο εκτεθειμένο και δύσκολο σημείο της διαδρομής στην κορυφογραμμή του χιο-νοδρομικού κέντρου Ανηλίου μέσα στην πυκνή ομίχλη με σφυρίχτρες βοήθησαν στη σωστή πορεία των αθλητών.
Επίσης τους κατοίκους της περιοχής που με την παρουσία τους εμψύχωσαν τους αθλητές στο δύσκολο έργο τους.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Δήμο Μετσόβου που είναι δίπλα μας σε ό, τι χρειαστούμε.

Τους Μεγάλους Χορηγούς Ξενοδοχείο-Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ που για άλλη μια φορά ανέλαβε την δεξίωση προς τιμή των αθλητών το βράδυ πριν τον αγώνα με την ευγενική υ-ποστήριξη της εταιρείας ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ.
Επίσης την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού THE NORTH FACE που χορήγησε τα T-shirts των αγώνων.
Τους Χρυσούς Χορηγούς Stoiximan που κάλυψε σημαντικά έξοδα της διοργάνωσης, τον Ε-ξωραϊστικό Σύλλογο που για τέταρτη χρονιά καλύπτει οικονομικές ανάγκες του αγώνα και το κατάστημα Fifth Element που έκανε την χρονομέτρηση και βοήθησε με πολλούς τρόπους στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα (μουσική, γραμματεία, τεχνικό εξοπλισμό).
Σημαντική βοήθεια είχαμε από Υποστηρικτές: το Πίχτειο κληροδότημα μας στήριξε οικονο-μικά για άλλη μια χρονιά.
Ο παραδοσιακός φούρνος Τσίμπα πρόσφερε κέικ για τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ψωμάκια με σύνθεση ειδικά μελετημένη για τους αθλητές στον σταθμό τερματισμού που σε συνδυασμό με τα τυριά του Ιδρύματος Τοσίτσα, της Τσουτσοπλίδης Μέτσοβο ΑΕ και τα σοκολατένια αρκουδάκια του Ζαχαροπλαστείου Αφοί Τσουλιάη συνέβαλαν στην ενεργειακή ενίσχυση των αθλητών. Οι αθλητές γευτήκανε χειροποίητο παστέλι με μέλι που έφτιαξε ο συντοπίτης μας μελισσοκόμος Κυριάκος Τσουρέκας.
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ χορήγησε σοκολατούχο γάλα που βοηθά αποδεδειγμένα στην αποκατάσταση των αθλητών.
Η NUTRIXXΙON ανέλαβε τον ανεφοδιασμό των αθλητών και των δύο αγώνων με στοχευμένα προϊόντα ενυδάτωσης και ενεργειακής αναπλήρωσης στον σταθμό «Πολιτσιόρα».
Tα Café Sergio και Κρήνη, οι Μεταφορές Αφοί Δέλφα κάλυψαν υλικά των σταθμών.
Το εστιατόριο Τζάκι βοήθησε στη σίτιση προσκεκλημένων αθλητών.
Το Café Μετσοβόραμα ενίσχυσε τον σταθμό τερματισμού προσφέροντας τσάι και καφέ σε όλους τους αθλητές.
Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ για την ενυδάτωση των αθλητών.
Στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης των αθλητών μετά τον αγώνα συνέβαλε και φέτος η Ostracon και η Physio Activ.
Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών και συνοδών.
Δώρα για την κλήρωση πρόσφερε η εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού Tecnica και το My Athlete υπηρεσίες εργομέτρησης.
Την Κατερίνα Τέρτση που φιλοτέχνησε την πατούσα-μετάλλιο για τους νικητές του αγώνα.
Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου που απασχόλησε δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους κατά την διάρκεια του αγώνα με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σε σχέση με το περι-βάλλον και την καφέ αρκούδα.
Να συγχαρούμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου που με την καθοδήγηση του καθηγητή Καλών Τεχνών Μιχάλη Οικονομίδη έφτιαξαν κατα-σκευές στολίζοντας τον χώρο της Γραμματείας.
Η Χρωμοεπιλογή-Πολύβιος Καρράς χορήγησε τα χρώματα για την μόνιμη σηματοδότηση της διαδρομής.
Η Σταματία Αγγέλη για άλλη μια χρονιά δρόσισε με φρεσκοστυμένους χυμούς πορτοκάλι τους αθλητές στο σταθμό ανεφοδιασμού «Γκρίζιος».
Το ανθοπωλείο ΑΘΗΝΑ πρόσφερε τις συνθέσεις με λουλούδια της περιοχής στις απονομές.
Τον χορηγό επικοινωνίας Adventure που συμμετείχε με live ανταποκρίσεις μέσα από τον αγώνα παρουσιάζοντας την εξέλιξή του.
Τον Σάκη Δασκαλόπουλο που έχει αναλάβει τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις κι έχει φέρει στον αγώνα μας ξένους αθλητές υψηλού επιπέδου.

Τέλος τους δημιουργούς και διαχειριστές της σελίδας μας www.metsovorace.gr Κώστα Πλαχούρα και Ευγενία Τόκη που μας βοηθούν από το ξεκίνημα του αγώνα.

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go-MRP και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές στο παρακάτω link:
https://1drv.ms/f/s!AkHOdaSv5k4JnxO5pVaPyoup0mCF

Σας περιμένουμε ξανά την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

bactrop 2017

ursa greece2017 2 ursa greece2017 1020
race 102 race 1000

 

Δελτίο Τύπου 30-5-2017 (.pdf)

Οι χορηγοί μας

Share This