Get Adobe Flash player

Φωτογραφίες 2018

ursatrail logo 2018

Βίντεο με στιγμιότυπα από τον Ursa Trail 2018

videos

logo vall del congost 2018 web 1

Ο καιρός στο Μέτσοβο

averoff gallery logo
ursatrial-logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο μονοπάτι της αρκούδας - Ursa Trail στο Μέτσοβο υλοποιείται το δεύτερο μέρος εικαστικών επεμβάσεων από την Πινακοθήκη Αβέρωφ σε συνεργασία με το καθηγητή γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά και ομάδα αποφοίτων και φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ολοκληρώνοντας μια σειρά εικαστικών επεμβάσεων κατά μήκος της μικρής χαρτογραφημένης διαδρομής στο βιότοπο της αρκούδας «Στα χνάρια της αρκούδας».

Πρόκειται για γλυπτικές κατασκευές και εικαστικές παρεμβάσεις, σε επιλεγμένες περιοχές πάνω στη διαδρομή του μονοπατιού μέσα στο δάσος, που έχουν στόχο, με απλά υλικά, όσο το δυνατόν οικολογικά, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους.

Οι καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν στο Μέτσοβο από 22 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου 2015 και στο διάστημα αυτό θα φιλοτεχνήσουν τα έργα τους, τα οποία και θα εγκαταστήσουν στο δάσος. Πρόκειται δηλαδή για ένα Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής, στο οποίο ενδιαφερόμενοι επισκέπτες και ομάδες παιδιών κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και να αναπτύξουν έναν ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργούς.

Με την ολοκλήρωση των έργων, τα εγκαίνια θα γίνουν επί τόπου στο δάσος (θέση Πολιτσόρα) το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7.00 μ.μ.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική νυχτερινή προπόνηση (Ursa Night Trail) και περιπατητική διαδρομή, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Μετσόβου και τερματισμό στον χώρο των εγκαινίων όπου θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί με τερματισμό στο Οινοποιείο-Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ).

Οι εικαστικές επεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας αποτελούν μια σύγχρονη πρωτότυπη αντίληψη για την Τέχνη στο δημόσιο χώρο και την συμμετοχή της στην ζωή, που στην προκειμένη περίπτωση προσφέρει στον περιπατητή του μονοπατιού ένα πρόσθετο κίνητρο και ενδιαφέρον, κάνοντας την διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις που τις ανακαλύπτει στην πορεία. Δημιουργείται έτσι ένας καινούργιος ενδιαφέρων χώρος για τους κατοίκους του Μετσόβου, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, που μαζί με τα υπόλοιπα πλούσια αξιοθέατα, καθιστούν το Μέτσοβο μοναδικό προορισμό.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γιώργος Χουλιαράς, καθηγητής Γλυπτικής, ΑΣΚΤ, Ανδρέας Αραπάκης, απόφοιτος ΑΣΚΤ, Σπύρος Λισγάρας, απόφοιτος ΑΣΚΤ, Λέανδρος Ντόλας, απόφοιτος ΑΣΚΤ, Ηλίας Τσώλης, φοιτητής ΑΣΚΤ, Αντώνης Χαλυβίδης, φοιτητής ΑΣΚΤ.

Πληροφορίες για την περιπατική διαδρομή και το Ursa Night Trail:

Ώρα εκκίνησης περιπατητικής διαδρομής: 18:00 στην κεντρική πλατεία. Μαζί θα ξεκινήσουν και οι αθλητές που με περπάτημα θα φτάσουν στο χώρο των εγκαινίων.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική νυχτερινή προπόνηση (Ursa Night Trail) με χώρο εκκίνησης την Πολιτσόρα. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι εγγραφές. Το μήκος της αγωνιστικής διαδρομής είναι περίπου 15χλμ. με 800μ. υψομετρική διαφορά και της περιπατητικής διαδρομής είναι 6χλμ. με 400μ. υψομετρική διαφορά.
Απαραίτητος εξοπλισμός: φακός κεφαλής και ζεστά ρούχα για το τέλος του αγώνα που θα μεταφερθούν από την διοργάνωση στον τερματισμό.

Πληροφορίες: Καλοφύρης Νίκος, 6944472263 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δελτίο Τύπου 3-9-2015 (.pdf)

Οι χορηγοί μας

Share This