Get Adobe Flash player

Φωτογραφίες 2018

ursatrail logo 2018

Βίντεο με στιγμιότυπα από τον Ursa Trail 2018

videos

logo vall del congost 2018 web 1

Ο καιρός στο Μέτσοβο

ursatrail logo 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για έκτη χρονιά στο Μέτσοβο την Κυριακή 3 Ιουνίου οι αγώνες «Ursa Trail 40km-20km».

Στους δύο αγώνες έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 1100 αθλητές.
Σπουδαίοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος μας τίμησαν με την παρουσία τους και αγωνίστηκαν σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.
Στα 40χλμ. στην κατηγορία Ανδρών οι τρεις πρώτες θέσεις είχαν ελληνικά χρώματα. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που με χρόνο 3:43΄:54’’ συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής που είχε κάνει ο ίδιος το 2015 (3:46΄:35΄΄) φτάνοντας στις τρεις νίκες, στη δεύτερη θέση o Δημήτρης Σελέτης με 3:45΄:37΄΄ κατέρριψε κι αυτός το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής και τρίτος ο Βαγγέλης Νούλας σπάζοντας το φράγμα των τεσσάρων ωρών με 3:58΄:41΄΄.
Στην κατηγορία Γυναικών η Μαρία Μαλάι κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 5:34΄:13, 2η η Αντριάννα Βασιλάτου με 5:40΄:57΄΄ και 3η η Χρυσούλα Τζίμα με χρόνο 5:46΄:17’’.

Στον αγώνα των 20χλμ. πρώτος ο Αλέξανδρος Φωτιάδης που με χρόνο 1:32΄:48΄΄ συνέτριψε το περσινό ρεκόρ διαδρομής του Γιώργου Διαλεκτού κατά έξι λεπτά, 2ος ο Jessed Hernandez με 1:38΄:45΄΄ και 3ος ο Θανάσης Παγουνάδης με 1:41΄:21΄΄.
Στις γυναίκες 1η η Μιλένα Βέλκοβα με επίδοση 2:04΄:01΄΄, 2η η Δήμητρα Χαιροπούλου με χρόνο 2:06΄:23΄΄ και τρίτη η Celia Lorenzo Gonzalez με 2:13΄:58΄΄.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα. Για άλλη μια χρονιά η ομάδα εθελοντών Παγουρίστας στελέχωσε τον 6ο σταθμό και εθελοντές από την Κέρκυρα και τον αγώνα Κάσσιος Δίας ενίσχυσαν τον 8ο σταθμό.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου που βοήθησε στην άρτια διεξαγωγή του παιδικού αγώνα.
Επίσης τους κατοίκους της περιοχής που με την παρουσία τους εμψύχωσαν τους αθλητές στο δύσκολο έργο τους.
Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Δήμο Μετσόβου που είναι δίπλα μας σε ό, τι χρειαστούμε.
Επίσης τους Μεγάλους Χορηγούς Ξενοδοχείο-Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ που για άλλη μια φορά ανέλαβε την δεξίωση προς τιμή των αθλητών το βράδυ πριν τον αγώνα και την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού THE NORTH FACE που χορήγησε τα T-shirts των αγώνων.
Τους Χρυσούς Χορηγούς: τον Εξωραϊστικό Σύλλογο που για άλλη μια χρονιά καλύπτει οικονομικές ανάγκες του αγώνα και το κατάστημα Fifth Element που έκανε την χρονομέτρηση και βοήθησε με πολλούς τρόπους στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα (μουσική, γραμματεία, τεχνικό εξοπλισμό).
Να αναφέρουμε πως ο αγώνας συμμετέχει στο πρωτάθλημα Skyrunning Greece Series με βασικό χορηγό του πρωταθλήματος τη ΔΕΛΤΑ που κάλυψε τις ενεργειακές ανάγκες των αθλητών με το αθλητικό ποτό VIBE και βοήθησε στην αποκατάσταση των αθλητών με το σοκολατούχο γάλα ΜΙΛΚΟ και το τσάι LIFE και προσέφερε στον παιδικό αγώνα τους παιδικούς χυμούς.
Σημαντική βοήθεια είχαμε από Υποστηρικτές:
Ο παραδοσιακός φούρνος Τσίμπα πρόσφερε κέικ για τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ψωμάκια με σύνθεση ειδικά μελετημένη για τους αθλητές στον σταθμό τερματισμού που σε συνδυασμό με τα τυριά του Ιδρύματος Τοσίτσα, της Τσουτσοπλίδης Μέτσοβο ΑΕ και τα σοκολατένια αρκουδάκια του Ζαχαροπλαστείου Αφοί Τσουλιάη συνέβαλαν στην ενεργειακή αποκατάσταση των αθλητών. Οι αθλητές γευτήκανε στους σταθμούς του αγώνα χειροποίητο παστέλι με μέλι που έφτιαξε ο συντοπίτης μας μελισσοκόμος Κυριάκος Τσουρέκας.
Η NUTRIXXΙON ανέλαβε τον ανεφοδιασμό των αθλητών και των δύο αγώνων με ηλεκτρολύτες.
Tα Café Sergio και Κρήνη, η ταβέρνα τα 5φφφφφ και οι Μεταφορές Αφοί Δέλφα κάλυψαν υλικά των σταθμών.
Το εστιατόριο Τζάκι βοήθησε στη σίτιση προσκεκλημένων αθλητών.
Το Café Μετσοβόραμα ενίσχυσε τον σταθμό τερματισμού προσφέροντας τσάι και καφέ σε όλους τους αθλητές.
Το super market AB FOOD MARKET-Π. & Θ. ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΟΕ που κάλυψε υλικά τροφοδοσίας.
Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ για την ενυδάτωση των αθλητών.
Στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης των αθλητών μετά τον αγώνα συνέβαλε και φέτος η Ostracon και η Physio Activ.
Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών και συνοδών.
Δώρα για την κλήρωση πρόσφερε η εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού Tecnica.
Η Σταματία Αγγέλη για άλλη μια χρονιά δρόσισε με φρεσκοστυμένους χυμούς πορτοκάλι τους αθλητές στο σταθμό ανεφοδιασμού «Γκρίζιος».
Τον χορηγό επικοινωνίας Adventure που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει στην προώθηση του αγώνα
Τον Κώστα Σταμούλη που ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια ενημερώνει τους παρευρισκόμενους για την εξέλιξη του αγώνα.
Τον Σάκη Δασκαλόπουλο που έχει αναλάβει τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις κι έχει φέρει στον αγώνα μας ξένους αθλητές υψηλού επιπέδου.

Τέλος τους δημιουργούς και διαχειριστές της σελίδας μας www.metsovorace.gr Κώστα Πλαχούρα και Ευγενία Τόκη που μας βοηθούν από το ξεκίνημα του αγώνα.

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go-MRP και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές στο link https://bit.ly/2sNw5iR .

Η Ursa μεγαλώνει με τον Ultra Ursa Trail τον νέο αγώνα 100χλμ. με 6.000μ. υψομετρική διαφορά, μεγάλο μέρος της διαδρομής περνά από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα και θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

bactrop 2018

ut2018 race pr1 ut2018 race pr2
 

Οι χορηγοί μας

Share This